4 Ağustos 2013 Pazar

Sams’la haftanın her günü cumartesi!

 

Paul Maar’ın 9 ve üzeri yaş grubu için yazdığı “Sams’ın Maceraları” dizisinin ilk kitabı Sams ile Bir Hafta, Süheyla Kaya’nın çevirisiyle Can Çocuk tarafından yayımlandı.
Kimsenin, özellikle de Bayan Dırdır dediği Bayan Rotkohl’un gözüne batmadan yaşamaya çalışan Bay Taschenbier’in hayatı, istediği her şeyi gerçekleştirebilen Sams’ın gelmesiyle değişiyor.  Sams sayesinde daha cesur ve eğlenceli olabileceğini fark eden Bay Suspus, ayrılık vakti yaklaştıkça önceleri gitmesini istediği Sams’tan ayrılmak istemediğini anlıyor.
“Sams’ın Maceraları” aynı zamanda sinemaya ve kukla tiyatrosuna da uyarlandı. Serinin yazarı Paul Maar uzun yıllardan beri Almanya’nın en başarılı çocuk ve gençlik yazarı kabul ediliyor. Başta Almanya Gençlik Edebiyatı Ödülü olmak üzere pek çok ödül kazanan Paul Maar, hâlâ Almanya’da yaşamını sürdürmektedir.
“ ‘Lütfen sessiz ol,’ diye yalvardı Bay Suspus. ‘Yine Bayan Dırdır gelip kavga edecek benimle.’
‘Ondan gerçekten korkuyor musun?’ diye sordu Sams.
‘Her zaman dırdır yapacak bir şey buluyor,’ diye savundu kendini Bay Suspus. ‘Ne yaparsam yapayım, beni azarlamanın bir yolunu buluyor. Bazen bir dolabın üstüne çıksa da oradan inmese diye geçiriyorum aklımdan; gerçekten bunu diliyorum.’
‘Bir dolabın üstüne mi çıksın?’ dedi Sams. ‘Bunu mu diliyorsun baba? Harika fikir!’”
edebiyathaber.net (31 Temmuz 2013)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder