17 Ağustos 2013 Cumartesi

Çocuklar için e-kitap uygulaması

BeMaddy: Çocuklar için e-kitap uygulaması


E-kitap satışlarının, basılı kitap satışlarını geçtiği bir dönemdeyiz. Kullanıcılar kitap mağazalarını dolaşmak yerine birçok içeriğe tıklayarak, hatta dokunarak birkaç dakika içerisinde sahip olabiliyor. 
BeMaddy Çocuk Hikaye Kitapları adındaki iPad uygulaması çocuklara tablet bilgisayardan kitap okumayı sevdirecek cinsten.

İncelemeye başlamadan önce girişimin ortaklarından söz etmek istiyoruz. Çünkü BeMaddy ortaklarının farklı meslek dallarında uzman olması uygulama içeriğinin verimli olmasına katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz.
Proje ekibinde psikoloji mezunu Tuğçe Durukan bulunuyor. Özellikle çocuklara yönelik uygulama geliştiren ekipte, psikoloji mezunu bir ortağın bulunması dikkatimizi çekiyor. Diğer ortaklardan biri Işın Bilgin. Profesyonel hayatta reklam yazarı ve kreatif direktör olan Bilgin, hobi olarak daha önce çocuklar için hikaye kitapları yazmış. Proje ekibinde Pazarlama Direktörü Emre Özkan ve Apple uygulamalarıyla bilinen Fugo Bilişim Teknolojileri Kurucusu Erol Nahmias da bulunuyor.


BeMaddy Çocuk Hikaye Kitapları’nın 3- 12 yaş arasındaki tüm çocuklar, anneler, babalar, çocuklarla ilgilenmeyi seven diğer aile üyeleri ve her yaşta çocuk kalanlar için uygun olduğunu söyleyebiliriz. Ancak uygulamanın asıl hedef kitlesinde çocuklar olduğu için sade bir tasarıma sahip. Uygulamanın kitaplığında şu anda biri ücretsiz olmak üzere toplamda dört kitap bulunuyor. Ücretli kitaplar 1.99 dolardan satın alınabiliyor. Kitapçılarda bulunan fiziksel kitaplarla fiyat kıyaslaması yapıldığında fiyatların normal olduğunu ifade edebiliriz.
Okumak istediğiniz kitabın üzerine dokunup, kitabı açıyorsunuz. Kitabı okuyacak kişi okumayı bilmiyorsa uygulama, kitabı sesli asistanla okuyor. Kişi, okuma biliyorsa sesli asistansız kitabı okumak da mümkün. Uygulama, global olarak yayında olduğu için İngilizce dil desteğine de sahip. Uygulamanın MeeGenius, Playtales ve TabTales gibi bu alanda başarılı rakipleri bulunuyor. BeMaddy iyi içeriklere imza atarsa, başarılı rakiplerinin karşısında yer alabilir.

Kitapların içerik bakımında da zengin olduğunu söylemek istiyoruz. Kitaplarda küresel ısınma gibi güncel konulara değiniliyor.
Kitapların tasarımı konusunda eklemek istediğimiz bir not daha var. Kitapların tasarımının “el işi göz nuru” olduğunu vurgulamak istiyoruz. Çünkü birçok tasarım el çizimi. Ayrıca her hikayeye özgü karakterler geliştiriyor ve o hikayeye özgü boyama teknikleri kullanılıyor.
Uygulama şu anda sadece iPad’ler için yayında. BeMaddy Çocuk Hikaye Kitapları’nı buradanindirebilirsiniz.
Ahmet Can Şit – Webrazzi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder