17 Ağustos 2013 Cumartesi

Özgür e-kitap: “Hack Kültürü ve Hactivizm”

Özgür e-kitap: “Hack Kültürü ve Hactivizm”

Bianet.org‘un haberine göre, Alternatif Bilişim Derneği yeni bir “özgür e-kitap” yayınladı. 16 makale ve bir söyleşinin yer aldığı kitap ücretsiz indirilebilir.
Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül‘e armağan edilen ve kendisiyle bir söyleşinin de yer aldığı kitap Hacktivizm ve Hack kültürü hakkındaki farklı perspektifleri derliyor.
Ali Rıza Keleş ile Yetkin Sal‘ın derlediği ve Işık Barış Fidaner‘in yayına hazırladığı kitapta Gökşin Akdeniz‘in “Hacker Etiği”, Ahmet Sabancı‘nın “Hackerlara bir karşı kültür olarak bakmak”, Pınar Demirkıran‘ın “Hacktivizm”,Erkan Saka‘nın “‘Hacker’lık üzerine birkaç gözlem”, Özgür Uçkan‘ın “Hacker’lar: Viral Kültürün ‘Semantik Gerillalar’ı mı, Enformasyon Toplumunun Veri Hırsızları mı?” ile “Dijital Aktivizmin Sınır Boyunda Hacktivizm: Anonymous ve RedHack örnekleri”, Ulvi Yaman‘ın “Hack’ikatin Red’di”, Işık Barış Fidaner‘in “Kırmızı hapı seçmek”, Gamze Göker‘in “İnternetin yaramaz çocukları: Hacker’lar”, Julian Assange‘ın “Şifreleme silahları için bir çağrı”, Seda Gürses‘in “Anonim’in Tasavvuru”, Aaron Swartz‘ın “Gerilla Açık Erişim Manifestosu” makaleleri ve Göker ile Mutlu Binark‘ın Mustafa Akgül ile “Aktivistlere şifreleme tekniklerini öğretmeliyiz!” başlıklı söyleşisi yer alıyor.
Dernek, kitap ile hack kültürü ile hackerların “Türkiye ve dünyada çarpıtılmış bir kavram içine sıkıştırılmasını eleştirmeye ve toplumda oluşan negatif algıyı değiştirmeye katkı” amacıyla hazırladıklarını, Hackerlığı bilgisayar korsanlığına indirgeyen tartışmaları bir kenara bırakıp konuyu tarihsel, sosyolojik, güncel, politik ve kültürel yönleri ile tartışan içerik hazırlamaya çalıştıklarını ifade etti.
Kitap PDF ve LaTex formatlarında şu adresten ya da Alternatif Bilişim Derneği’nin web sitesindeki bu linkten indirilebilir.
Basılı kitap içinse bilgi@alternatifbilisim.org adresiyle iletişime geçilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder