17 Mayıs 2016 Salı

KAYIP KİTAPLAR KÜTÜPHANESİ/ ALEXANDER PECHMANN'I OKUDUNUZ MU?


 Hemingway'in eşi, yazarın tüm elyazmalarını nasıl çaldırmıştır, Balyac neden yayıncsına kızıp Köy Hekimi  romanının ikinci cildini imha etmiştir, james joyce Stephen Hero  adını taşıyan iki bin sayfalık el yazmasını neden ateşe atmıştır?
....(arka kapaktan alıntı)

                              Kayıp Kitaplar Kütüphanesi uzun zaman önce aldığım ve merak ettiğim bir kitaptı. Geçenlerde gözüme takıldı ve okumadığımı hatırladım. Kitap can yaynlarından çıkmış.Yazarı Alexander Pecmann'dır. Adından da tahmin edilebileceği gibi bu kitapta savaş, yangın, hırsızlık,kızgınlık  gibi sebeplerle yok olan ya da yayımlanmayan kitapların hikayeleri anlatılıyor. Kitap edebiyatla ilgilenen ve kitapların serüvenlerine ilgi duyanlar için çok ilgi çekici, fakat bu alana özel bir ilginiz yok ise kısa olmasına rağmen sıkıcı gelebilir.
                             Kitapta adı geçen yazarlar hakkında daha önceden bilgi sahibi olmak kitabı daha verimli hale getirecektir. Genel olarak tanıdığımız yazarların özel hayatlarıyla ilgili ayrıntıların bulunması kitabı ilgi çekici hale getiriyor. Ayrıca yazar olan ama hiç eseri olmayan kişileri ya da şifreli yazıldıkları için literatüre giremeyen eserlerin hepsini bu kütüphanede bulacaksınız.

                        Eseri okuduktan sonra edebiyat dünyasında adını duyuran ve klasik olan pek çok kitap gerçekten başarılı oldukları için mi yoksa zamana ve olaylara galip geldikleri için mi raflarımızda merak ettim doğrusu. Acaba adını çeşitli sebeplerle duyuramayan yazarlar adını duyursaydı yada yarım kalan, kaderi yok olmak olmayan eseler bugün var olsaydı insanlığın düşünce dünyası nasıl olurdu?
                                                                İyi okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder