28 Ekim 2013 Pazartesi

İKİ KASIMDA BAŞLIYORRRRRR!!!

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 650 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, 300 etkinlik ve yüzlerce imza günüyle 2-10 Kasım’da Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne kitapseverlerle buluşacak.
resim
Kitap Fuarları Danışma Kurulu tarafından alınan kararla tarihçi akademisyen Prof. Dr. Sayın Taner Timur 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı “Onur Yazarı” olarak belirlenirken, fuarın ana teması ise “Tarih: Geçmişteki Gelecek” olarak kararlaştırıldı.
Fuar süresince Prof. Dr. Taner Timur’un katılımıyla paneller ve söyleşiler düzenlenecek. TÜYAP tarafından Timur’un yaşamı ve çalışmalarından oluşan bir kitap hazırlandı.
Konuk Ülke: Çin Halk Cumhuriyeti
32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Konuğu olarak belirlenen Çin Halk Cumhuriyeti, 2-5 Kasım arasında Uluslararası Salon’da yer alacak.
Çin’den 100′ün üzerinde yayınevi katılırken, fuar süresince yazarların katılımıyla etkinlikler düzenlenecek. Çin edebiyatının önemli isimleri, fuarın konuğu olacak. Çin Halk Cumhuriyeti yayın sektörünün önde gelen temsilcileriyle Türkiye’den yayıncılarla bir araya gelerek, sektörel buluşmalar gerçekleştirecek. Çin Halk Cumhuriyeti’nin programında söyleşiler, paneller, kaligrafi atölye çalışmaları, profesyonel buluşmalar ve sergiler de yer alacak.
Bu yıl, Uluslararası Salon kapsamında 40 ülkeden 200 yayınevi, telif ajansları ve yayıncı birlikleri 2-5 Kasım arasında 12 No’lu holde yer alacak.
Fuarın Yeni Salonları: Dijital Yayıncılık ve Eğitim Salonları
Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl da yayıncılık sektörünün gelişen yüzü dijital yayıncılık, e-kitap ve yeni uygulamaları “Dijital Yayınlar Salonu” ile okuyucu ve katılımcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Salon içinde yer alacak forum alanında ise sektördeki gelişmeler ve yenilikler katılımcılarla buluşacak.
Kitap Fuarı’nın bir diğer yeniliği ise özellikle öğrencilere yönelik tüm kaynak kitapların bir arada yer aldığı Eğitim ve Kaynak Kitaplarla Sınavlara Hazırlık Salonu.
Fuar saatleri değişti
32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, hafta içi 10.00-19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise geçen yıllarda olduğu gibi 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. İstanbul Kitap Fuarı, kapanış günü 10 Kasım 2013 Pazar akşamı ise 19.00′da sona erecek.
Kitap Fuarı, 23. İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST 2013 ile eş zamanlı gerçekleştirilecek.
- See more at: http://www.edebiyathaber.net/istanbul-kitap-fuari-2-kasimda-aciliyor/#sthash.hs9pKQ78.dpuf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder